SSK:n julkaisut

Tilauslomake

 

SanastoVäinö Sointula:
Sanasto sukututkijoille
, 6. painos

Sanaston kuudennessa painoksessa tietoja ja määritteitä on tarkistettu. Merkittävin lisäys sanaston kuudenteen painokseen on luettelo venäjänkielisistä sukututkimussanoista. Sen koostamisessa ja tarkistamisessa ovat avustaneet Karjalan Tasavallan Kansallisen arkiston Tietopalvelun päällikkö Jelena Usachjova ja ammattisukututkija, kääntäjä Tuula Kiiski.

Väinö Sointula on Nurmosta kotoisin oleva sukututkimuksen harrastaja, joka on tutkinut sukuaan yli 35 vuoden ajan. Tutkiessaan hän on kerännyt kirkon-, käräjä-, maa-, henki- ja muissa historiankirjoissa esiintyneitä sanoja ja lyhenteitä, jotka ovat vaatineet tulkintaa. Noista sanoista sekä useiden muiden sanastojen tulkinnoista Sointula on koonnut tämän Sanaston. Sukututkimusharrastajat saavat käyttöönsä todellisen aarteen, sillä kirjaan on koottu lähes 12 500 sanaa, joihin sukututkija saattaa tutkimuksissaan törmätä. Lisäksi sanaston lopusta löytyy luettelot henkilönimien käännöksistä ja muunnelmista, sukulaisuussuhteiden nimityksistä sekä vanhoista mittayksiköistä.

Kirja on A5-kokoinen ja 185-sivuinen.

Kustantaja: Sukuseurojen Keskusliitto ry, Helsinki
Painopaikka: KTMP | Ykkös-Offset, Vaasa 2015
ISBN 978-952-68284-0-4 (6. painos)
Hinta 20 € + toimituskulut
Tilauslomake

 

Hyvässä seurassaSukua tutkimaan -
Sukuharrastajan pikkujätti

Sukututkimus elää vahvaa murroskautta. Aineistojen digitointi mahdollistaa tutkimisen muuallakin kuin arkistoissa. Kotikoneelta tutkittaessa tarvitaan kuitenkin tietoa lähteistä. Tähän kirjaan on koottu perustietoa sukututkijalle ja arkistojen sekä muiden aarreaittojen esittelyn yhteyteen on lisätty digitaalisten aineistojen osoitteita. Perusaineistojen lisäksi kirjan lopussa on käyty läpi henkilötietojen käsittelyä sukututkimuksessa, sukuseuran perustamista ja sukututkimuksen saattamista kirjaksi.
Tämä kirja yhdistettynä Sukuseurojen Keskusliiton Sanasto sukututkijoille -julkaisuun on erinomainen selviytymispaketti sukuharrastajalle.

Kustantaja: Sukuseurojen Keskusliitto ry, Espoo
Painopaikka: KTMP | Ykkös-Offset, Vaasa 2014
ISBN 978-952-99375-9-2
Hinta 20 € + toimituskulut
Tilauslomake

 

Hyvässä seurassaHyvässä seurassa -
Yhdistystoiminnan pikkujätti

Julkaisussa on vinkkejä niin perustettavan yhdistyksen kuin jo pitempään toimineen seuran tarpeisiin. Oppaan esimerkit ovat pääosin sukuseuratoiminnasta, mutta niistä on apua minkä tahansa yhdistyksen toimintaan. Aihealueina mm. seuran perustaminen, hyvät kokouskäytännöt, vaakunat ja merkit seuratoiminnan osana,  juhlajärjestelyt, seuran julkaisutoiminta ja yhdistyksen oikeudelliset kysymykset. Oppaan kirjoittajat ovat alansa asiantuntijoita, jotka ovat saaneet tekstinsä muokattua meille kaikille ymmärrettävään ja elävään muotoon.

Kustantaja: Sukuseurojen Keskusliitto ry, Helsinki
Painopaikka: Vaasa 2010 (2. painos)
ISBN 978-952-99375-7-8
Hinta 10 € + toimituskulut
Tilauslomake

 

SukututkimusaapinenEine Kuismin - Elina Kuismin:
Sukututkimusaapinen - Esivanhempien jäljillä

Jenny on 11-vuotias koululainen, joka innostuu sukututkimuksesta osallistuttuaan sukuaiheiseen kuvataidekilpailuun. Serkkunsa opastuksella Jenny saa lisätietoa sukunsa tutkimisesta. Lähde sinäkin mukaan esivanhempien jäljille!

Saat haastatteluvinkkejä, tapaat mielenkiintoisia ihmisiä ja opit uusia sanoja ja käsitteitä. Kuulet vitsejä ja kaskuja sekä tarinoita siitä, miten ennen elettiin. Opit rakentamaan sukupuita perheestäsi ja suvustasi tai vaikkapa eläinystävistäsi. Pääset tutkimaan vanhoja valokuvia ja tutustut erilaisiin käsialoihin.

Saat selville, miten voit löytää arkistojen kätköistä tietoa sukusi vaiheista. Opit myös tutkimaan sukuasi netissä surffaillen. Huomaat, että sukututkimus on hauskaa ja voit päästää salapoliisitaitosi valloilleen. Jos sukututkimukselle antaa pikkusormen, se vie koko käden. Mutta se ei haittaa, sillä olet silloin saanut uuden, mielenkiintoisen harrastuksen loppuelämäksesi

Kirja on pehmeäkantinen, 159-sivuinen ja kooltaan 210x255.

Kustantaja: Sukuseurojen Keskusliitto ry, Helsinki
Painopaikka: Ykkös-Offset Oy, Vaasa 2007
ISBN 978-952-99375-4-7
Hinta 25 € + toimituskulut
Tilauslomake

 

Sukuseuran mallisäännöt

Oletko perustamassa sukuseuraa? Sukuseurojen Keskusliitolta voi tilata sukuseuran mallisäännöt, jotka on ennakkotarkastettu Yhdistysrekisteritoimistossa. Mallisääntöihin saa tehdä viisi muutosta. Mallisääntöjä käyttäen sukuseuran rekisteröinti maksaa 15 €, muuten 60 €.
Mallisäännöt maksutta
Paperiversio 5 € , sisältää toimituskulut
Tilauslomake

 

SukuJututSukuJutut-sukututkimusohjelma

SukuJutut-sukututkimusohjelma on kotimainen, helppokäyttöinen ja monipuolinen Windows-pohjainen sukututkimusohjelma. Ohjelman avulla on helppo hallita sukuaineistoa ja tulostaa monipuolisia tulostuksia. Ohjelmaa on kehitetty erityisesti sukukirjan tekoa varten.
Keskusikkunassa sinulla on näkyvissä kerralla viiden sukupolven tiedot. Voit syöttää, kytkeä, purkaa ja selailla tietoja sujuvasti tällä ikkunalla. Jos henkilölle on tallennettu valokuva, on se näkyvissä keskusikkunalla kyseisen henkilön kohdalla.
Huomautuksia ja lähdetietoja voit syöttää lähes jokaiseen tietokenttään. Voit kirjoittaa tekstitietoa monta A4:sta henkilökohtaisesti tai perhekohtaisesti. Henkilöitä voit etsiä lähes kaiken tallennetun tiedon avulla.
Näytöt: Sukupuu, Jälkeläisten ja esivanhempien lukumäärä, Ympyränmuotoinen esivanhempien taulu, Aikajana, Perhekaavio html, Esivanhemmat näytöllä, Polut esivanhempaan ja Puurakenne.
Sukukirjan tekoa helpottaa huomattavasti rtf-tyylitiedosto, koska se antaa mahdollisuuden muokata tulostuksen ulkoasua kokonaisvaltaisesti läpi koko teoksen yhdellä kerralla. Palstoja voidaan valita yhdestä kolmeen sekä kirja- että henkilöhakemistoon. Sukukirja voidaan tulostaa joko sukuhaaroittain tai sukupolvittain.
Tulosteet: Sukukirja, Heimosukukirja, Jälkipolvet, Sukupuu, Esipolvitaulu, Esivanhempien taulut, Esivanhempien polku, Esipolvikaavio, Esipolvikaavio 7-sukupolvea, Sukulomake, Kyselylomake, Perhelomake, Perhelehti, Tarkistuslistaus, Puutelista, Samana päivänä syntyneet, Sama puoliso eri numerolla, Sama lapsi eri numerolla, Irralliset henkilöt ja perheet, Henkilölistaus, Ikäjakauma, Osoite- ja puhelintiedot, Syntymäpäivät, Jäsenluettelo.
Multimedia: Jokaiselle henkilölle voidaan liittää kuvien lisäksi myös useita ääni- ja videotiedostoja.

Muita ominaisuuksia:

  • Monipuolisin talohistoria: Mahdollisuus syöttää monipuolisesti talojen tietoja, liittää niihin henkilöitä sekä tulostaa isäntäluetteloita, talon henkilöitä ja kyläkirja. Myös valokuvat ja multimediat toimivat.
  • Poimuri: Henkilövarasto, jonka kautta voi helposti siirtää pieniä määriä henkilöitä. Sisällön voi poimia myös useimmille listoille, etsintä-näytölle tai Gedcom-tiedoston tekoon. Poimuriin poimitut henkilöt voi myös siirtää toisesta suvusta. Jälkipolvet puurakenteena on erittäin havainnollinen sukulaisten esitystapa valokuvien kera.
  • Vertaa erot toiseen sukuun: Mahdollisuus saada raportti kahden eri suvun eroista.
  • Ainutlaatuinen Kahden suvun väliset avioliitot.
  • Monikieliset sukukirjat sekä sukukirjan täydennysosan teko.
  • Gedcom: Monipuoliset Gedcom-tiedostojen teko- ja lukuominaisuudet. Sukuaineistoja voidaan siirtää sukututkijalta toiselle ja ohjelmasta toiseen. Gedcom-tiedostoja tehtäessä voidaan valita siirrettävät henkilöt, tehdä rajauksia sekä valita siirrettävät lisätiedot.
  • Kielet: Suomi, ruotsi, englanti, ranska, viro, espanja ja saksa.

Asiakastuki: Arkisin kello 9-15 tai sähköpostin välityksellä. Lisätietoja ohjelmasta.

Asennuslevyllä on ohjelmaversiot kaikkiin Windows-versioihin. Täydellisen ohjelman toimitukseen kuuluu myös Sukututkijan ATK-opas (html tai pdf).

Hinta 125 € + toimituskulut
Tilauslomake

Huom! Tilaustuote, ei myynnissä toimistolla.

 

Tiedustelut ja tilaukset:

Sukuseurojen Keskusliitto SSK ry
Sokerilinnantie 7 E (käynti D-portaasta)
02600 Espoo
puh. (09) 4369 9450 (ma, ti ja to klo 9–13)
toimisto@suvut.fi