Sukuseurojen Keskusliitto sai ensimmäisen naispuheenjohtajan

Irina Baehr-Alexandrowsky

Irina Baehr-Alexandrowsky on valittu Sukuseurojen Keskusliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Hän on ensimmäinen nainen liiton johdossa.

Sukuseurojen Keskusliiton syyskokous pidettiin 10.10.2015 Vantaalla Kuulutko Sukuuni -tapahtuman yhteydessä. Puheenjohtajavalinnan lisäksi kokouksessa päivitettiin hallituksen kokoonpano.

Baehr-Alexandrowsky seuraa tehtävässään Juha Arikoskea, joka johti liittoa vuodesta 2010. Baehr-Alexandrowsky on ollut Sukuseurojen Keskusliiton hallituksen jäsen vuodesta 2013 lähtien. Liiton työvaliokuntaan hänet valittiin vuonna 2015.

Irina Baehr-Alexandrowsky kuuluu Tanskaan juurensa ulottavaan Bär/Bähr/Baehr-sukuun. Hän on toiminut Bär/Bähr-sukuseura ry:n puheenjohtajana vuodesta 2010.

– Valintani Sukuseurojen Keskusliiton uudeksi puheenjohtajaksi on tietenkin suuri kunnia pienelle sukuseurallemme. Olen saanut kasvaa perheessä, jossa kerrottiin paljon tarinoita menneistä ajoista. Tästä kaikesta olen kiitollinen äidilleni Lilli Baehr-Alexandrowskylle. Äitini sukulainen oli mm. Ingeborg Dyhr Sylvin, joka oli oman aikansa suomalaisen sukututkimuksen Grand Old Lady, Irina Baehr-Alexandrowsky kertoo.

– Sukututkimus on mielestäni harrastus ilman rajoja, koska se avaa myös ikkunat taidehistoriaan ja antikviteetteihin, kirjallisuuteen ja kirjallisuushistoriaan, heraldiikkaan ja sigillografiaan, demografiaan, topografiaan ja paikallishistoriaan.

Sukuseurojen Keskusliiton hallitukseen valittiin uusina jäseninä Juha A. Pentikäinen (Pentikäisten Sukuseura ry), Urpo Pietikäinen (Pietikäisten Sukuseura ry), Riitta Roitto (Virmailan Rusthollin sukuyhdistys ry) ja Markku Ruuskanen (Ruuskanen-Ruuska sukuseura ry). Hallituksessa jatkavat Outi Ala-Härkönen (Ala-Härkösen sukuseura ry), Anssi Paasivirta (Mänttärin sukuyhdistys ry), Leena Söder (Ikosten sukuseura ry) ja Raili Vihavainen (Nevalaisten sukuseura ry).

Keskusliiton hallituksesta jäivät pois Aki Leskinen (Sukuseura Leskiset ry), Marjatta Liljeström (Väänästen sukuseura ry), Ilkka Niiranen (Hintikka-Suku ry) ja Marja Turkka (Hirvosten sukuseura ry). Leskinen ja Turkka toimivat hallituksessa vuosina 2009–2015 ja Liljeström ja Niiranen vuosina 2012–2015.

Lisätietoja: Pääsihteeri Eine Kuismin, toimisto@suvut.fi, puh. (09) 4369 9450

---
Sukuseurojen Keskusliitto SSK ry on sukuyhteisöjen valtakunnallinen keskusjärjestö, joka tuo sukuyhteisöt ja -harrastajat yhteen. Keskusliitolla on 110 jäsenseuraa ja lähes 1000 kannattajajäsentä. Jäsenseuroissa on yhteensä noin 30 000 henkilöjäsentä. Vuonna 1979 perustetun liiton tärkein tehtävä on tukea jäsenseurojensa toimintaa ja hoitaa edunvalvontaa. SSK julkaisee Sukuviesti-lehteä ja alan opaskirjoja.
www.suvut.fi