Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Toiminta

Sukuseurojen Keskusliitto SSK ry perustettiin keväällä 1979 Sukuyhteisöjen Tuki -nimellä. Ajankohtaan liittyi sosiaalinen tilaus suomalaisten kiinnostuttua omista juuristaan. Vuonna 1991 yhdistyksen nimi muutettiin Sukuseurojen Keskusliitoksi. Muutos ilmensi paremmin 1990-luvun toimintatapojen muutosta ja keskusliiton lisääntyneitä palvelumahdollisuuksia.

Tällä hetkellä keskusliiton jäseninä on yli 100 eri puolilla Suomea toimivaa sukuyhteisöä, joiden henkilöjäsenmäärä on 20 000–25 000 jäsenmaksuvelvollista. Jäsenseuroihin kuuluu myös runsaasti jäseniä, jotka ovat eri syistä vapautettu jäsenmaksuista, joten jäsensukujemme todellinen henkilömäärä on huomattavasti suurempi.

SSK:n Espoon Leppävaarassa sijaitseva toimisto tekee sukuseuratoimintaa ja sukututkimusta tunnetuksi eri tahoille sekä opastaa ja neuvoo yhdistyksiä ja yksittäisiä harrastajia sukuasioissa. Toimiston työntekijät koordinoivat, organisoivat ja kehittävät valtakunnallista toimintaa yhteistyössä liiton hallinnon kanssa. SSK:n edustajat liikkuvat ahkerasti eri puolella Suomea osallistuen sukutoimintaa esitteleviin tapahtumiin sekä sukujen tapaamisiin.

Keskusliiton palveluiden kohderyhmänä on ensisijaisesti jäsenistö, mutta myös muut sukuyhteisöt, sukuseuran perustamista suunnittelevat, sukututkimusta aloittelevat ja perinteenkeruusta kiinnostuneet voivat hyödyntää palvelutarjontaamme.

 

Säännöt

Toiminnan rahoitus