Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Ajankohtaista

Sukuseurojen keskusliitto ja Sukuviesti toivottavat kaikille hyvää ja rauhallista joulua!

Lisätty 23.12.2020

Kiitos kuluneen vuoden hyvästä yhteistyöstä ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle 2021.

Lue kokonaan »

Onnittelut 40-vuotiaalle Sukuseurojen keskusliitolle ja Sukuviesti-lehdelle!

Lisätty 23.12.2020

Sukuseurojen keskusliitto on saanut onnitteluja 40 vuotisjuhlavuoden merkeissä. Onnittelujen lähettäjät toivottavat kaikille hyvää joulua ja onnea vuodelle 2021.Sukuseurojen keskusliitto on saanut onnitteluja 40 vuotisjuhlavuoden merkeissä. Onnittelujen lähettäjät toivottavat kaikille hyvää joulua ja onnea vuodelle 2021.

Lue kokonaan »

Haikeutta muutoksista ja uskoa tulevaan. Sukuseurojen keskusliitto kokoontui tuplasti.

Lisätty 08.11.2020

Sukuseurojen keskusliiton jäsenseurojen edustajat kokoontuivat lauantaina 7.11. Espoossa liiton kevät- ja syyskokouksiin. Kokoukset oli pandemian takia siirtyneen kevätkokouksen vuoksi yhdistetty samalle päivälle ja niihin oli mahdollisuus osallistua myös etäyhteyksien avulla eri puolilta Suomea.

Kevätkokouksen aluksi puheenjohtaja Irina Bär-Alexandrowskille luovutettiin keskusliiton kultainen ansiomitali liiton ja suomalaisen sukuseuratoiminnan hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä. Kevätkokouksen asialistalla keskeisenä olivat edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös. Vastuuvapaus tilivelvollisille myönnettiin yksimielisesti.

Pienen hengähdystauon jälkeen siirryttiin syyskokoukseen, jonka tehtävänä on katsoa tulevaisuuteen. Kokouksessa toki todettiin, että tällä hetkellä tulevaisuuden suunnitteleminen on hiukan arpapeliä, mutta joka tapauksessa kokous hyväksyi hallituksen esitykset liiton toiminta- ja taloussuunnitelmiksi vuodelle 2021. Toiminnantarkastajiksi valittiin jatkamaan Eira Roiha varsinaiseksi ja Raimo Leskinen varalle.   Henkilövalintojen kohdalla koettiin haikeutta, olihan keskusliittoa viisi vuotta luotsannut Irina Bär-Alexandrowsky ilmoittanut luopuvansa tehtävästään. Hänen tilalleen valittiin liiton nykyinen varapuheenjohtaja Teuvo Parviainen ja hallituksen uudeksi jäseneksi Juhani Mykrä Sassi-sukuseurasta. Juhani on kotoisin Noormarkusta ja asuu nykyisin Mäntsälässä, jossa hän toimii opettajana. Valintojen päätteeksi kiitettiin lämpimästi Irinaa, joka on pontevasti ja voimiaan säästämättä tehnyt työtä sukuseuratoiminnan kehittämiseksi. Teuvolle ja Juhanille toivotettiin onnea ja menestystä uusiin tehtäviinsä.

Kiitos kaikille kokoukseen osallistujille, tästä on hyvä jatkaa. Tämän ensimmäisen harjoituksen jälkeen seuraavat etäyhteydet sujuvat ehkä vielä paremmin, mutta toki toivomme, että saamme tavata toisiamme myös samassa kokoustilassa.   

Lue kokonaan »

Tervehdi sukulaisiasi ja 40-vuotiasta Sukuseurojen keskusliittoa!

Lisätty 15.10.2020

Lue kokonaan »

Sukuseurojen keskusliiton yhdistetty kevät- ja syyskokous

Lisätty 15.10.2020

Sukuseurojen keskusliiton yhdistetty kevät- ja syyskokous pidetään 7.11.20 kello 15 Espoon Leppävaaran Sellon kirjaston Akseli-salissa.Kokoukset pidetään tämän hetken tietojen perusteella mahdollisimman turvallisesti siten, että huomioimme turvavälit ja käytämme kasvomaskeja sekä huolehdimme käsihygieniasta. Tarjoiluna poikkeuksellisesti ainoastaan pullovettä. Pahoittelemme tiukkoja rajoituksia, mutta haluamme varmistua, ettemme vaaranna kenenkään osallistujan terveyttä.

Tilaisuuteen voi osallistua etänä Teamsin kautta. Teams-ohjeet lähetetään kaikille osallistujille hyvissä ajoin ennen kokousta.

Ilmoittautumiset 2.11.20 mennessä liiton toimistolle toimisto@suvut.fi

Lue kokonaan »

Sukulehtikilpailu 2019-2020

Lisätty 29.06.2020

Sukuseurojen Keskusliitto järjestää kaikille sukuseuroille ja sukututkimusyhdistyksille sukulehtikilpailun.

Kilpailussa on kaksi sarjaa:
I Sukuseurojen lehdet
II Sukututkimusyhdistysten lehdet

Jokainen seura/yhdistys voi lähettää kilpailuun julkaisemansa leh­den vuosikerran, joka on ilmestynyt vuo­sien 2019–2020 aikana. Raadin työs­ken­te­lyn hel­pot­tamiseksi toi­vomme saavamme kustakin kilpailuun osallistuvasta lehden numerosta nel­jä kap­paletta.

Leh­ti­en tu­lee olla Su­ku­seu­rojen Kes­kus­lii­ton toi­mistolla (Sokerilinnantie 7 E, 02600 Espoo) 15.11.2020 men­nes­sä va­rus­tet­tu­na tie­dol­la, kum­paan kil­pai­lusarjaan lehti osal­lis­tuu. Kilpailuun voi osallistua myös verkkolehdellä.

Lehtikilpailun raati ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätiedot: toimisto@suvut.fi

Kaikki mukaan lehtikilpailuun!

Palkitsemisaika ja -paikka varmistuu myöhemmin.

 

 

Kokousten siirtäminen poikkeustilan aikana

Lisätty 14.05.2020

Sukuseurojen keskusliiton oikeudellisen toimikunnan tiedote 

Lue kokonaan »

Korona-kevät siirtää tapahtumia

Lisätty 15.04.2020

Keväinen tervehdys jäsenistöllemme ja muille sukuharrastajille
 

Kokoontumiset poikkeustilanteissa

Tänä keväänä ja tulevana kesänä useiden sukuseurojen ja eri yhdistysten kokoukset on siirretty myöhäisempään ajankohtaan. Sukuseurojen keskusliiton kevätkokous ja -seminaari on siirretty syksyyn. Uusi ajankohta on 12.9.20. Päivä varmistetaan vielä loppukesästä, tarkistamme silloin, miten koronatilanne on edennyt ja millaisia ​​ohjeita valtiovalta on meille antanut.
Vantaan Kuulutko sukuuni-tapahtuma on siirretty lokakuulta 2020 vuodelle 2021 eli meillä ei ole   tänä vuonna mahdollisuutta osallistua tuohon perinteiseen suurtapahtumaan.

Sukuseurojen keskusliiton hallitus linjannut pandemia-ajan toimintaa seuraavasti:
 
  • Korona-pandemian aiheuttamat valtioneuvoston kokoontumis- ym rajoitukset on huomioitu keskusliiton toiminnassa siten, että kokoukset ja tapahtumat kevään 2020 osalta on peruttu tai siirretty toiseen ajankohtaan. Liiton toimisto on suljettu ulkopuolisilta, toimistolle voi olla yhteydessä puhelimitse tai sähköisesti. Jäsenistölle on tiedotettu muutoksista. Keskusliitto seuraa tilanteen kehittymistä ja tiedottaa muuttuneista tilanteista.
  • Keskusliiton hallituksen ja toimiston edustajat eivät osallistu julkisiin tilaisuuksiin poikkeusolojen aikana, vaikka kutsu tilaisuuteen olisi tullut ja siihen olisi aiemmin vastattu myöntävästi. Myös rajoitusten purkutoimien jälkeen kehotetaan jäsenseuroja ja liiton hallitusta pohtimaan tarkkaan, missä vaiheessa kannattaa järjestää tilaisuuksia ja osallistua kokouksiin ja tapahtumiin. Jäsenseuroja on kehotettu huomioimaan seurojen jäsenten kuuluminen riskiryhmiin ikänsä ja/tai terveytensä vuoksi.

 
Hallitus ja toimisto pahoittelevat säännösten aiheuttamia haittoja toiminnassanne.   
 
Suomen Kotiseutuliitto on koonnut ohjeita etäkokouksista ja kokousten siirroista. 
Ohjeet löytyvät  täältä: https://kotiseutuliitto.fi/tietopankki/yhdistystoiminta/yhdistyksen-sahkoinen-kokous/

 
Hyvää ja aurinkoista kevätaikaa kaikille.
Voikaa hyvin!
 
Parhain terveisin

Sukuseurojen keskusliitto

Sukuviesti-lehti

Lue kokonaan »

Pandemian aiheuttamat muutokset toiminnassamme

Lisätty 12.03.2020

 

Sukuseurojen keskusliiton toimistossa voi toistaiseksi asioida sähköpostilla ja puhelimitse. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme muutoksista, joita maan hallitus ja viranomaiset korona-viruksen johdosta antavat.

 

WHO on julistanut koronaviruksen kansainväliseksi pandemiaksi, se vaikuttaa lähes jokaisen ihmisen elämään jollain tavalla. Suomen hallitus on tarkentanut ja tiukentanut aiempia ohjeitaan ja suosituksiaan.

 

Vapaaehtoistoiminnassa kannattaa ottaa huomioon hallituksen linjaus: "Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi."

 

Toimitaan kaikki yhdessä terveys edellä, jotta päästään mahdollisimman pian normaalitilanteeseen ja ylimääräiset rajoitukset voidaan poistaa.

 

Parhain terveisin Sukuseurojen keskusliiton toimisto ja Sukuviestin toimitus

toimisto@suvut.fi

09 436 99 450

 

Lue kokonaan »

Kadonneiden sukulaisten jäljillä- seminaarin uusi ajankohta on 12.9.2020

Lisätty 02.02.2020

Sukuseurojen keskusliiton ja Sukuviestin 40-vuotisjuhlaseminaari 12.9.2020

Seminaari on siirretty pandemian takia toukokuulta syyskuulle. Seuraamme tilannetta ja toimimme valtiovallan ja terveysviranomaisten ohjeiden mukaan. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista heti kun saamme uusia ohjeita. Toivomme luonnollisesti, että voisimme pitää tapahtumamme syyskuussa. 

Lue kokonaan »