Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Ajankohtaista

Suku2021 virtuaalinen messutapahtuma

Lisätty 22.03.2021

Kiitos kaikille messuosastollamme vierailleille.

Messutarjous on edelleen voimassa!

Suku 2021 on sukututkimuksen virtuaalinen suurtapahtuma.
Valtakunnalliset sukututkimuspäivät järjestetään koronavälivuoden jälkeen taas viikonlopppuna 20.–21.3.2021. Suku 2021 -tapahtuma toteutetaan kokonaisuudessaan etänä verkossa. Tässä tapahtumassa ei sen enempää osallistujien kuin esitelmöitsijöiden tai järjestäjienkään tarvitse lähteä kotoaan pois.
Sukuseurojen keskusliitto osallistuu tapahtumaan omalla virtuaali-osastollaan. Muut osastot ja tapahtumaesitelmät löytyvät tapahtumapäivinä Suku2021 verkkosivuilta.
 
Tervetuloa Sukuseurojen keskusliiton osastolle!
Kulunut vuosi on ollut poikkeuksellinen myös sukuharrastajille. Olemme tottuneet tapaamaan toisiamme erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, nyt tapaamiset rajoittuvat etäpalavereihin ja muihin virtuaalisiin yhteyksiin. Onneksi olemme oppineet hyödyntämään niitä eivätkä yhteydet pääse kokonaan katkeamaan.
Sukuseurojen keskusliitto julkaisee Sukuviesti-lehteä ja tuottaa sukuseurojen ja harrastajien käyttöön kirjallista materiaalia, kuten alan oppi- ja käsikirjoja. Sukuviesti-lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa ja se on suunnattu kaikille perheestään, suvustaan, sukututkimuksesta, sukuseuratoiminnasta, historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille.
Olemme tavattavissa myös pandemian aikana. Julkaisujamme voit tilata verkkokaupastamme, jonne pääset suoraan https://holvi.com/shop/5Xx02y/
 tai kotisivujemme kautta www.suvut.fi/julkaisut
 
Voit myös lähettää tilauksesi sähköpostilla osoitteeseen toimisto@suvut.fi .
Sukuviestiin voit tutustua osoitteessa https://www.suvut.fi/sukuviesti/
 
Tarjous: Saat julkaisuistamme ja Sukuviesti-lehden tilauksista 20% alennuksen koodilla Suku2021. Muistathan lisätä koodin tilaukseesi!
 
Pandemian aikana voit asioida toimistollamme ennalta sovittuun aikaan. Huomioimme voimassa olevat turvallisuusohjeet eli noudatamme maskisuosituksia ja turvavälejä.
 
Kiitos vierailustasi osastollamme. Toivottavasti tapaamme pian myös livenä. Hyvää kevään odotusta ja mielenkiintoisia hetkiä sukuharrastuksen parissa!
Eine Kuismin
pääsihteeri
 
Lue kokonaan »

Koronavirustilanteen vaikutukset yhdistysten toimintaan

Lisätty 10.03.2021

Väliaikaisen lain mukaan etäosallistumismahdollisuus 30.6.2021 saakka, vaikka järjestelyä ei olisi säännöissä sallittu.

Yhdistyksissä valtuuttamiseen ja etäosallistumisen järjestämiseen vaaditaan yhdistyslain perusteella yleensä sääntömääräys. Yhdistyslaissa etäosallistumisesta on säädetty muun muassa 17 §:ssä. Uuden väliaikaisen lain mukaan yhdistyksen hallitus voi sallia etäosallistumisen viimeistään 30.6.2021 pidettävässä yhdistyksen kokouksessa, vaikka tällaista järjestelyä ei ole sallitty säännöissä eikä yhdistys ole hyväksynyt tätä varten laissa tarkoitettua äänestys- ja vaalijärjestystä.

Lisätietoa kokousten järjestämisestä löydät oikeusministeriön verkkosivuilta. Yhdistysoppaissa on tietoa kokouksista ja muista yhdistyksen sisäiseen toimintaan liittyvistä kysymyksistä. (esim. Sukuseurojen keskusliiton Hyvässä seurassa-julkaisu).

https://oikeusministerio.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta

Lue kokonaan »

Sukuseurojen keskusliitto ja Sukuviesti toivottavat kaikille hyvää ja rauhallista joulua!

Lisätty 23.12.2020

Kiitos kuluneen vuoden hyvästä yhteistyöstä ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle 2021.

Lue kokonaan »

Onnittelut 40-vuotiaalle Sukuseurojen keskusliitolle ja Sukuviesti-lehdelle!

Lisätty 23.12.2020

Sukuseurojen keskusliitto on saanut onnitteluja 40 vuotisjuhlavuoden merkeissä. Onnittelujen lähettäjät toivottavat kaikille hyvää joulua ja onnea vuodelle 2021.Sukuseurojen keskusliitto on saanut onnitteluja 40 vuotisjuhlavuoden merkeissä. Onnittelujen lähettäjät toivottavat kaikille hyvää joulua ja onnea vuodelle 2021.

Lue kokonaan »

Haikeutta muutoksista ja uskoa tulevaan. Sukuseurojen keskusliitto kokoontui tuplasti.

Lisätty 08.11.2020

Sukuseurojen keskusliiton jäsenseurojen edustajat kokoontuivat lauantaina 7.11. Espoossa liiton kevät- ja syyskokouksiin. Kokoukset oli pandemian takia siirtyneen kevätkokouksen vuoksi yhdistetty samalle päivälle ja niihin oli mahdollisuus osallistua myös etäyhteyksien avulla eri puolilta Suomea.

Kevätkokouksen aluksi puheenjohtaja Irina Bär-Alexandrowskille luovutettiin keskusliiton kultainen ansiomitali liiton ja suomalaisen sukuseuratoiminnan hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä. Kevätkokouksen asialistalla keskeisenä olivat edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös. Vastuuvapaus tilivelvollisille myönnettiin yksimielisesti.

Pienen hengähdystauon jälkeen siirryttiin syyskokoukseen, jonka tehtävänä on katsoa tulevaisuuteen. Kokouksessa toki todettiin, että tällä hetkellä tulevaisuuden suunnitteleminen on hiukan arpapeliä, mutta joka tapauksessa kokous hyväksyi hallituksen esitykset liiton toiminta- ja taloussuunnitelmiksi vuodelle 2021. Toiminnantarkastajiksi valittiin jatkamaan Eira Roiha varsinaiseksi ja Raimo Leskinen varalle.   Henkilövalintojen kohdalla koettiin haikeutta, olihan keskusliittoa viisi vuotta luotsannut Irina Bär-Alexandrowsky ilmoittanut luopuvansa tehtävästään. Hänen tilalleen valittiin liiton nykyinen varapuheenjohtaja Teuvo Parviainen ja hallituksen uudeksi jäseneksi Juhani Mykrä Sassi-sukuseurasta. Juhani on kotoisin Noormarkusta ja asuu nykyisin Mäntsälässä, jossa hän toimii opettajana. Valintojen päätteeksi kiitettiin lämpimästi Irinaa, joka on pontevasti ja voimiaan säästämättä tehnyt työtä sukuseuratoiminnan kehittämiseksi. Teuvolle ja Juhanille toivotettiin onnea ja menestystä uusiin tehtäviinsä.

Kiitos kaikille kokoukseen osallistujille, tästä on hyvä jatkaa. Tämän ensimmäisen harjoituksen jälkeen seuraavat etäyhteydet sujuvat ehkä vielä paremmin, mutta toki toivomme, että saamme tavata toisiamme myös samassa kokoustilassa.   

Lue kokonaan »

Tervehdi sukulaisiasi ja 40-vuotiasta Sukuseurojen keskusliittoa!

Lisätty 15.10.2020

Lue kokonaan »

Sukuseurojen keskusliiton yhdistetty kevät- ja syyskokous

Lisätty 15.10.2020

Sukuseurojen keskusliiton yhdistetty kevät- ja syyskokous pidetään 7.11.20 kello 15 Espoon Leppävaaran Sellon kirjaston Akseli-salissa.Kokoukset pidetään tämän hetken tietojen perusteella mahdollisimman turvallisesti siten, että huomioimme turvavälit ja käytämme kasvomaskeja sekä huolehdimme käsihygieniasta. Tarjoiluna poikkeuksellisesti ainoastaan pullovettä. Pahoittelemme tiukkoja rajoituksia, mutta haluamme varmistua, ettemme vaaranna kenenkään osallistujan terveyttä.

Tilaisuuteen voi osallistua etänä Teamsin kautta. Teams-ohjeet lähetetään kaikille osallistujille hyvissä ajoin ennen kokousta.

Ilmoittautumiset 2.11.20 mennessä liiton toimistolle toimisto@suvut.fi

Lue kokonaan »

Sukulehtikilpailu 2019-2020

Lisätty 29.06.2020

Sukuseurojen Keskusliitto järjestää kaikille sukuseuroille ja sukututkimusyhdistyksille sukulehtikilpailun.

Kilpailussa on kaksi sarjaa:
I Sukuseurojen lehdet
II Sukututkimusyhdistysten lehdet

Jokainen seura/yhdistys voi lähettää kilpailuun julkaisemansa leh­den vuosikerran, joka on ilmestynyt vuo­sien 2019–2020 aikana. Raadin työs­ken­te­lyn hel­pot­tamiseksi toi­vomme saavamme kustakin kilpailuun osallistuvasta lehden numerosta nel­jä kap­paletta.

Leh­ti­en tu­lee olla Su­ku­seu­rojen Kes­kus­lii­ton toi­mistolla (Sokerilinnantie 7 E, 02600 Espoo) 15.11.2020 men­nes­sä va­rus­tet­tu­na tie­dol­la, kum­paan kil­pai­lusarjaan lehti osal­lis­tuu. Kilpailuun voi osallistua myös verkkolehdellä.

Lehtikilpailun raati ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätiedot: toimisto@suvut.fi

Kaikki mukaan lehtikilpailuun!

Palkitsemisaika ja -paikka varmistuu myöhemmin.

 

 

Kokousten siirtäminen poikkeustilan aikana

Lisätty 14.05.2020

Sukuseurojen keskusliiton oikeudellisen toimikunnan tiedote 

Lue kokonaan »

Korona-kevät siirtää tapahtumia

Lisätty 15.04.2020

Keväinen tervehdys jäsenistöllemme ja muille sukuharrastajille
 

Kokoontumiset poikkeustilanteissa

Tänä keväänä ja tulevana kesänä useiden sukuseurojen ja eri yhdistysten kokoukset on siirretty myöhäisempään ajankohtaan. Sukuseurojen keskusliiton kevätkokous ja -seminaari on siirretty syksyyn. Uusi ajankohta on 12.9.20. Päivä varmistetaan vielä loppukesästä, tarkistamme silloin, miten koronatilanne on edennyt ja millaisia ​​ohjeita valtiovalta on meille antanut.
Vantaan Kuulutko sukuuni-tapahtuma on siirretty lokakuulta 2020 vuodelle 2021 eli meillä ei ole   tänä vuonna mahdollisuutta osallistua tuohon perinteiseen suurtapahtumaan.

Sukuseurojen keskusliiton hallitus linjannut pandemia-ajan toimintaa seuraavasti:
 
  • Korona-pandemian aiheuttamat valtioneuvoston kokoontumis- ym rajoitukset on huomioitu keskusliiton toiminnassa siten, että kokoukset ja tapahtumat kevään 2020 osalta on peruttu tai siirretty toiseen ajankohtaan. Liiton toimisto on suljettu ulkopuolisilta, toimistolle voi olla yhteydessä puhelimitse tai sähköisesti. Jäsenistölle on tiedotettu muutoksista. Keskusliitto seuraa tilanteen kehittymistä ja tiedottaa muuttuneista tilanteista.
  • Keskusliiton hallituksen ja toimiston edustajat eivät osallistu julkisiin tilaisuuksiin poikkeusolojen aikana, vaikka kutsu tilaisuuteen olisi tullut ja siihen olisi aiemmin vastattu myöntävästi. Myös rajoitusten purkutoimien jälkeen kehotetaan jäsenseuroja ja liiton hallitusta pohtimaan tarkkaan, missä vaiheessa kannattaa järjestää tilaisuuksia ja osallistua kokouksiin ja tapahtumiin. Jäsenseuroja on kehotettu huomioimaan seurojen jäsenten kuuluminen riskiryhmiin ikänsä ja/tai terveytensä vuoksi.

 
Hallitus ja toimisto pahoittelevat säännösten aiheuttamia haittoja toiminnassanne.   
 
Suomen Kotiseutuliitto on koonnut ohjeita etäkokouksista ja kokousten siirroista. 
Ohjeet löytyvät  täältä: https://kotiseutuliitto.fi/tietopankki/yhdistystoiminta/yhdistyksen-sahkoinen-kokous/

 
Hyvää ja aurinkoista kevätaikaa kaikille.
Voikaa hyvin!
 
Parhain terveisin

Sukuseurojen keskusliitto

Sukuviesti-lehti

Lue kokonaan »