Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Sukulehtikilpailussa palkittiin sukuseurojen ja -yhdistysten julkaisuja. Lehtien korkea taso ilahdutti kilpailun raatia.

Sukulehtikilpailussa palkittiin sukuseurojen ja -yhdistysten julkaisuja. Lehtien korkea taso ilahdutti kilpailun raatia.

Lisätty 07.10.2018

Vantaalla 6.-7.10.  järjestetyssä Kuulutko sukuuni-tapahtumassa jaettiin mm. Sukuseurojen keskusliiton ja Sukuviesti-lehden järjestämän Sukulehtikilpailun palkinnot. Sukuseurojen ja sukututkimusseurojen lehtiä oli kilpailussa mukana laajasti eri puolilta Suomea. Kilpailun taso oli korkea ja raadin työ siitä syystä erittäin haasteellinen. Raadin lähtökohta oli arvioida lehdet sisältö edellä mikä toisaalta helpotti työskentelyä, koska lehtien ulkoasuissa on kautta linjan tapahtunut huikeaa kehitystä. Taittoon ja kuvitukseen on selvästi panostettu aiempaa enemmän mikä vaikuttaa myös lukukokemukseen.

Kilpailun raatiin kuuluivat Matias Eronen, Erosten sukuseurasta ja Sukuviestin asiantuntijaneuvostosta, Leena Heiskanen Heiskasten sukuseurasta, suvunvanhin Risto Kärkkäinen Kärkkäisten sukuseurasta ja keskusliiton pääsihteeri ja Sukuviesti-lehden toimituspäällikkö Eine Kuismin.

Sukuseurojen sarja

Sukuseurojen sarjassa jaettiin kolmen parhaan lisäksi kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnat menivät savolaiselle, Varkaudessa perustetulle Koposten sukuseuran Kopsa-lehdelle ja Karttulan Savikoskelta lähtöisin olevan Sukuseura Henrik ja Maria Makkosen jälkeläisten Savikosken kuohuja- lehdelle. Kopsassa on raadin mielestä otettu kaikenikäiset huomioon, irroteltu hauskasti tekstiä ja mustavalkoista painosta pidettiin hyvänä. Lehti on siisti, monipuolinen ja laadukas. Saivkosken kuohuista todettiin, että se on selkeästi yhden suvun lehti, jossa on monipuolisesti juttuja eri ikäisistä suvun jäsenistä ja tapahtumista

Kolmannen sijan vei Sassin sukuyhdistyksen julkaisu Sassit. Suvun juuret ovat Viipurin maalaiskunnassa. Raati totesi lehdessä olevan laadullisesti korkeatasoisia artikkeleita sekä kiinnostavaa historiaa, joissa on hyvin käsitelty suvun vaiheita.

Vantaalainen Ryynästen sukuseura julkaisee Ryynäset-lehteä, joka sijoittui lehtikilpailussa toiseksi. Ryynästen juuret ovat Pohjois-Karjalassa, Savossa ja osin Pohjanmaalla. Runsas, laadukas sisältö, hyviä historiallisia artikkeleita, joissa myös lapset ja nuoret on huomioitu, totesi raati Ryynäset-lehdestä.

 Voittajaksi valittiin Mänttärin sukuyhdistyksen  Niinipuu-lehti. Mänttärin suku on lähtöisin nykyisen Kouvolan alueelta Sippolan Liikkalasta. Mänttärin Sukuyhdistyksellä on osoiterekisterissään yli 15 000 perhekunnan tiedot sukulehti Niinipuun postitusta varten. Ulkomaille Niinipuu lähetetään lähes 400 perheelle. Raati totesi Niinipuun olevan tasokas ja monipuolinen lehti, jossa näkyy ammattilaisen kädenjälki.  

Sukututkimusseurojen sarja

Sukututkimusseurojen sarjassa jaettiin kaksi toista palkintoa ja ensimmäinen palkinto. Kakkossija jaettiin Oulun sukututkimusseuran Oulun sukututkija- lehden ja Keravan seudun sukututkijoiden Sukuvakka-julkaisun kesken. Ykkössijan nappasi Vesilahden seudun sukututkijoiden Kurjenpolvet-lehti. Oulun sukutkija- ja Sukuvakka-lehdet raati totesi olevan hyvin samantasoisia, selkeästi sukututkijoille kohdistettuja mielenkiintoisia lehtiä. Kurjenpolvet-lehti oli raadin mielestä monipuolinen, mielenkiintoinen ja laadukas julkaisu.

Palkitsemistilaisuudessa puhunut raadin jäsen Matias Eronen onnitteli lämpimästi palkittuja, mutta kehotti samalla kaikkia osallistujia olemaan ylpeitä omista lehdistään, yhtään huonoa julkaisua ei kilpailuun oltu lähetetty. Lehti on erinomainen yhdysside sukulaisten välillä ja sen avulla voidaan vaihtaa kuulumisia pitkienkin matkojen päähän.

 

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Eine Kuismin

pääsihteeri

Sukuseurojen keskusliitto ry

Sukuviesti-lehti

toimisto@suvut.fi

0400 483 829

Kuvassa osa lehtikilpailun palkituista Kuulutko sukuuni-tapahtumassa Vantaalla 6.10.18.Kuvassa osa lehtikilpailun palkituista Kuulutko sukuuni-tapahtumassa Vantaalla 6.10.18.